We leven in een wereld waarin de enige constante verandering is. Dat is altijd zo, alleen in deze tijden van corona veranderen alle vormen waar we aan gehecht zijn in een enorm tempo. Het oude bestaat niet meer, het nieuwe is er nog niet.

In zo’n drempelfase helpt het mij om te focussen op datgene wat onveranderlijk is, blijvend, essentieel, door niets te bedreigen. Focus ik me daarop, op dat licht, dan openbaart zich voor mijn ogen een hele andere wereld. Een gouden wereld waarin niet verandering de enige constante is, maar Liefde.

Naar aanleiding van een grote verandering in mijn eigen leven schreef ik voor mijn kinderen een paar jaar geleden het Gouden Vonkje verhaal. Het hielp ons om anders naar het verdwijnen van een hele vertrouwde en dierbare vorm te kijken. Deze perspectiefwisseling leidt tot de dag van vandaag tot mooie gesprekken aan onze eettafel.

Ik schreef het verhaal op, liet het prachtig illustreren en plaatste het begin dit jaar online, zodat het voor eenieder kosten- en drempelloos beschikbaar zou zijn. Het verhaal werd veelvuldig gedownload en voorgelezen en ik kreeg mooie reacties. Van ouders, van docenten die met het verhaal aan de slag waren gegaan in hun klas, van kinderen die het verhaal elke dag opnieuw wilden lezen. Van velen ontving ik het verzoek om het verhaal toch ook in een ‘echte vorm’ te gieten. Een echt boek leest anders (voor).

Met trots wil ik je dan ook laten weten dat het Gouden Vonkje verhaal vanaf vandaag in de vorm van een prachtig prentenboek te koop is in de webshop. Niet alleen het verhaal krijgt een plek in het boek, er zijn ook inspiratie oefeningen en een meditatie toegevoegd om mee aan de slag te gaan.

Het is mijn wens dat dit boek, misschien wel vooral in deze tijd, in vele huizen een inkijkje in een andere, onveranderlijke wereld zal bieden en tot nieuwe, gouden gesprekken zal leiden.