Wat een reis

Aan het einde van een begeleidingstraject vraag ik dikwijls aan mensen om, op één vel, een visueel verslag van hun ‘reis’ te maken. Welke vergezichten dienden zich aan, welke draken zijn aangekeken en hoe is er betekenis gegeven aan dat soms kronkelige pad langs de breuklijnen die elk mensenleven kent?

Het is altijd weer ontroerend om samen terug te kijken. Alsof je na afloop van een reis door je foto album bladert en dan nog beter ziet wat je allemaal gezien en beleefd hebt.

Heel dikwijls realiseren mensen zich dan pas hoe moedig ze eigenlijk zijn geweest door dit aan te gaan en hoeveel zin hun moed gehad èn gebracht heeft.

Het is altijd weer een voorrecht om op zo’n reis zo dichtbij te mogen zijn en komen. Soms als reisleider, vaker als reisgenoot, Secure Base of ‘pleisterplaats’.

En soms, soms is zo’n verslag gewoon pure poëzie:

Te mooi om niet te delen.

Op de symbolische datum van 21 juni geef ik op verzoek van Vista Nova, school voor loopbaan en leiderschap, opnieuw een Masterclass voor coaches en loopbaanprofessionals die nieuwsgierig zijn naar hoe je begeleiding op zo’n intensieve reis kunt vorm geven, gebaseerd op je eigen verhaal en identiteit als coach. Wil je meedoen? Aanmelden kan hier. Er zijn nog een paar plekjes. Van harte welkom.