Summer Vibes

Nog nooit eerder in mijn bestaan als ondernemer heb ik het gedaan: 5 weken achter elkaar vrij nemen. Eigenlijk vertrek ik elk jaar gehaast op vakantie, log ik midden in de nacht net voor vertrek uit en denk ik de hele autoreis naar onze bestemming nog aan de verhalen van mijn laatste cliënten van die laatste week en de mailtjes die ik nog had moeten sturen (maar niet heb gedaan). Eerlijk gezegd zijn de afgelopen jaren de eerste dagen van elke vakantie daar aan opgegaan: aan loslaten en ‘landen in het nu’.

Vandaag is in dat opzicht een historische dag. Ik log uit 10 hele dagen voor ik op vakantie ga en log pas weer in een week na terugkomst. Wat een heerlijk en rijk gevoel. Om gewoon eens ruimte te maken voor de zomer, ruimte te maken voor rust, ruimte te maken voor mijn gezin en bovenal: ruimte te maken voor mezelf. Om eens terug te blikken op alle avonturen van afgelopen jaar, dankbaar te zijn voor de rijke oogst op zoveel niveaus en ook al stiekem een klein beetje vooruit te blikken naar de tweede helft van het jaar. Ik kijk er naar uit.

Ik gun jullie allemaal veel ruimte deze zomer. Om te ontspannen, te oogsten, te lachen, bij te praten en nieuwe ideeën op te doen. Om te voelen wat jou eigenlijk roept in het leven als de druk en hectiek van de dagelijkse ‘rush’ een beetje gaan liggen. De zomer biedt ons zoveel inspiratie.

Om die zomerse inspiratie te benutten organiseert Vista Nova, school voor loopbaan en leiderschap, aankomende periode een serie prikkelende lezingen onder de toepasselijke naam Brain Food. Elke lezing staat één boek in het zonnetje. Onder het genot van fingerfood en een drankje en in gezelschap van leuke mensen word je meegenomen in de highlights van het boek dat die avond centraal staat en ga je met boek èn een goody bag naar huis.

Op dinsdag 1 september mag ik deze Brain Food verzorgen. Over Ontketen jezelf en de reis die daarna volgde. Over de reis van hoofd naar hart en hoe (weer) durven voelen zoveel mooie deuren opent. Heb jij zin om mee te vieren en te delen? Schrijf je dan hier in. Ik kijk er naar uit om te horen wat de zomer jou heeft gebracht.

Voor nu: een heerlijke vakantie met de mensen die je lief zijn, het eten waar je van houdt, de boeken die op je liggen te wachten en de plekken die ontdekt willen worden.