Ode aan de liefde

Dit weekend wordt Valentijnsdag gevierd. Het feest waarin de romantische liefde centraal staat. Ik leerde de afgelopen jaren een hele andere vorm van Liefde kennen. Liefde die niet gericht is op iets of iemand buiten je maar een stroom van onophoudelijke Liefde die van binnenuit komt. Hoe meer je ervan deelt, hoe meer er door je heen stroomt. Liefde die vreugde en ontroering brengt. Liefde die voor ons allemaal beschikbaar is. Liefde die in ons allemaal zit. Liefde die door niets kan worden bedreigd. Liefde die we allemaal zijn.

Liefde waarvan we zijn vergeten dat het bestaat.

Hoewel het voor mij een compleet nieuwe ontdekking was, is deze Liefde heel, heel oud. Er wordt over gesproken in vele vormen in duizenden verhalen.

Speciaal voor kinderen die dit vaak nog niet zijn vergeten, maakte ik een prentenboek en noemde ik deze Liefde Geesje.

Geesje is het alles
Het einde, het begin
Boven èn beneden
En ook er tussenin

Kijk je door de ogen van Geesje, dan zie je haar ineens terug in jou en in alles om je heen.

Juist in deze tijden waarin, als je naar buiten kijkt, alles waarvan je houdt lijkt in te storten kan Geesje uitkomst bieden.

Geesje

Het is niet alleen de Liefde in het verhaal die ik graag met je wil delen, het is ook de Liefde waarmee het is gemaakt. Gerry van Geer die de gouden gedichtjes schreef, Ingebritt ter Veld die de teksten aaneen reeg door prachtige illustraties en ik zelf hebben zoveel plezier beleefd aan het maken van dit prentenboek. Wij waren alle drie ontroerd en heel blij toen we Geesje uiteindelijk echt in onze handen konden houden. We hopen dat dezelfde energie ook jouw wereld kleurt als jij jouw boekje ontvangt!

Hier kun je het verhaal van Geesje gratis online downloaden (de versie zonder de gouden gedichtjes) en hier kun je jouw complete exemplaar in de gedrukte vorm bestellen.

Ik wens je een liefdevol weekend toe!