Energie in je werk en je leven

Weet jij waar je in je werk en in je leven de meeste energie van krijgt? Wat, als je een top 3 zou moeten maken, de belangrijkste elementen zijn voor jou? Vrijheid, vriendschap, snelheid, succes, of iets anders?

IJsberg
Het is vaak heel lastig om – als het om jezelf gaat – gericht antwoord te geven op deze vragen. Jouw eigen psychologische behoeften zijn al vanaf je geboorte bij je en dikwijls onbewust.

Door middel van een sterke batterij psychologische tests breng ik in mijn advieswerk als psycholoog al jarenlang de kennis over deze elementen ‘boven water’ om mensen ondersteuning te bieden bij het vinden van antwoorden op vragen die over vervulling gaan.
Tests zijn een prachtig middel om zaken helder te maken, zelfs zaken die je niet eens bewust over jezelf weet. De uitslagen bieden concrete taal en een kompas om -in termen van energie- goede keuzes te maken.

Mijn ervaring is echter ook dat, met hoeveel liefde je de resultaten ook terugkoppelt, er in de opzet en vorm van een test onbewust een oordeel ligt verscholen dat toch altijd een effect heeft. Je wordt als kandidaat voor je gevoel ‘in een hokje’ geplaatst en je hebt ‘hoge’ en ‘lage’ scores waarvan we gewend zijn dat dat een ‘goed’ of een ‘fout’ inhoudt.
Psychologische test

Psychologische behoeften intuïtief ontdekken

Samen met de illustrator van Ontketen jezelf ontwikkelde ik een nieuwe werkvorm om ook zonder tests met de kostbare kennis over psychologische behoeften aan de slag te kunnen gaan in coaching en begeleiding. Dit Paardenkrachtspel is gratis beschikbaar voor iedereen en is inmiddels veelvuldig gedownload.

Elke psychologische behoefte uit de test heeft in het spel de vorm van een paard aangenomen. Door op intuïtie een top 3 te kiezen krijg je duidelijk zicht op je eigen ‘span’. Als je je paarden leert kennen en weet hoe je ze het beste kunt mennen leer je heel veel over jezelf en je energie en gaan jouw paarden als richtingaanwijzers voor je eigen levensopdracht fungeren.

Elk paard bevat unieke informatie en kwaliteiten. Elke combinatie van paarden is prachtig en zorgt voor een andere ‘twist’. In de paarden zit geen enkel oordeel. Alleen maar liefde. Voor jou en voor de richting die jouw leven op wil.

Jouw paarden leren kennen in de praktijk

Regelmatig organiseer ik workshops, waarin het Paardenkrachtspel een grote rol speelt. Je ontdekt jouw behoeften en talenten en je leert hoe jij die kunt inzetten in jouw leven. 

Wil je er ook bij zijn? Meld je dan nu aan! Mocht je het spel nog niet gedownload hebben, doe dat dan alsnog hier.