December is weer begonnen.

Ik weet niet of jij het ook al voelt, dat verwachtingsvolle gevoel dat bij het begin van de feestmaand hoort? Bij mij is het in volle gang. Het begint eigenlijk al als ik de winkeliers elk jaar hun etalages zie versieren en de lampjes in de winkelstraten vertienvoudigen.

Ik houd van de gezelligheid van deze maand, de feesten die op de agenda staan en deze tijd van het jaar waarin het buiten aardedonker is en binnen warm en licht.

Systemisch veld

Hoewel de vele voorbereidingen van kerstdiners en kerstcadeaus de nodige stress kunnen geven, geniet ik altijd optimaal van de momenten aan tafel met de kaarsen aan en met de mensen die me het meest lief zijn om me heen.

Het leukste vind ik zelf de tijd die er dan ineens is voor ‘een ander gesprek’. Net als in de zomervakantie eigenlijk. Dat er op de een of andere manier meer ruimte in je hoofd en in je hart is om echt te luisteren en elkaar te horen. Het is voor mij echt een maand om nader tot elkaar te komen. Dat vind ik persoonlijk duizend keer belangrijker dan een culinair vijfgangen diner.

Mocht jij ook zin hebben in een echt gesprek onder jouw boom of aan je eigen kerstdiner, dan is het Bezielde Vragen kaartspel wellicht een leuk decembercadeau!

Weet jij bijvoorbeeld van je kinderen of ze bij zichzelf in de klas zouden willen zitten? Of van je ouders voor welke levensles zij hun eigen ouders het meest dankbaar zijn?

Mocht je meer inspiratie willen over hoe je dit spel zoal kunt gebruiken, kijk dan even naar deze video.

Ik wens je een heerlijke feestmaand vol echte gesprekken toe.