Het begon allemaal in 2018 met een proefillustratie voor mijn boek Ontketen jezelf. Ik sprak af met Ingebritt ter Veld, die alle prachtige tekeningen maakte, dat zij de tekst van hoofdstuk 1 over psychologische behoeften zou lezen en met een beeld zou komen. Konden we allebei voelen of er chemie zou ontstaan. Chemie tussen haar beeld en mijn woorden. Ze tekende deze illustratie:

Ik was op slag verliefd op het beeld. Verliefd op de paarden. Deze liefde bleek wederzijds.

Naast de tekeningen voor het boek tekende Ingebritt in 2019 de 16 paarden van het Paardenkracht spel. Het idee voor het spel dat ontstond naar aanleiding van die ene magische illustratie. Het spel dat inmiddels veelvuldig gebruikt wordt in de praktijk door mensen die net als ik, geraakt en ontroerd raakten door de eerste aanblik van de paarden.

‘Soms openen ze de poort naar de hemel’ zo schreef Henk Wolters van Freiberg coaching me en hij deelde een bijzondere foto met me die hij maakte op een heilig moment in een opstelling met echte paarden (opstelling begeleiding Coby van Beets – van der Hoeff, Kifungo).

De papieren paarden blijken in de praktijk eenzelfde intensiteit te hebben als de echte paarden waarover Henk schrijft. Hoewel het niet bewust bedacht was, blijken de paarden uit het spel keer op keer boodschappers te zijn met informatie voor mensen over het ‘divine design’ van hun leven. Ze geven richting aan datgene wat je echt hier op de wereld komt doen, kunt toevoegen, kunt leren en kunt doorgeven.

Gek genoeg kwam ik daar pas achter toen ik zelf na heel lang zoeken besefte dat er meer moest zijn dan het bewuste en onbewuste gedeelte van onze mind. Toen ik mijn spirit terug vond – of eigenlijk; het contact ermee herstelde- kon ik pas zien dat de paarden zoveel meer zijn dan de test waarvan ik in eerste instantie dacht dat ze afstammen. Ik denk dat Eckhart Tolle de spijker op zijn kop slaat als hij zegt: “The secret to finding the deeper level in the other is finding the deeper level in yourself.”