Het Paardenkrachtspel dat sinds november gratis te downloaden is, blijft volop in ontwikkeling. De paarden lijken te leven en zich aan te passen aan de context waarin ze gebruikt worden. Om je spel up to date te houden, deel ik graag het nieuwste inzicht met je dat gaat over het 16e ‘paard’ in het spel: de eenhoorn.

De eenhoorn was in eerste instantie niet bedacht, maar diende zichzelf aan door het gebruik van het spel in de praktijk. Er bleek al snel een paard te ontbreken; het paard dat van nature gevoel heeft voor het ‘onzichtbare’ en die het talent heeft om door middel van creativiteit juist die laag zichtbaar en toegankelijk te maken voor anderen.

Deze ‘vaardigheid’ wordt door geen test ter wereld gemeten omdat de eenhoorn zich van nature op een ongrijpbaar, niet te meten niveau begeeft. Daarom had dit paard in het Paardenkrachtspel, dat in de basis afstamt van een test, bij aanvang geen plek gekregen.

Dit paard werd een eenhoorn en werd als 16e beeld toegevoegd, maar kreeg in eerste instantie een ‘status aparte’ in het geheel van het spel. Omdat het een zeldzame kwaliteit betrof, zo dacht ik, kreeg de eenhoorn geen plek in het totaaloverzicht.

De eenhoorn werd – door mijn keuze voor deze vorm van het spel – onbedoeld regelmatig over het hoofd gezien en werd door zijn ‘speciaalheid’ ook eenzaam in het geheel (iets dat veel mensen met deze kwaliteit overigens ook daadwerkelijk ervaren in de praktijk). Vele ervaringen met het spel later wist ik: ‘De eenhoorn is niet meer of minder dan de andere paarden, alleen anders. Ze horen bij elkaar en kunnen alleen naast elkaar bestaan’.

Prachtig (en hoopvol) toch dat juist in deze roerige tijd waarin we momenteel leven de eenhoorn ‘als vanzelf’ aangeeft zijn plek in het geheel te willen innemen? Ik vind het een mooie symboliek.

Eenhoorns hebben de potentie om andere paarden wakker te kussen op essentieel niveau. Bijvoorbeeld door prachtige muziek. Of door krachtige woorden en helende gedichten. Door heldere beelden of een scherp uitgetekende visie. Met hulp van de eenhoorns in onze wereld kunnen wij op mooie manieren zien en ervaren hoe verbonden we zijn en hoe prachtig en helend dat gegeven is.

Ben of ken jij een eenhoorn? Aai ‘m met liefde en haal ‘m van stal om te spelen met de andere paarden. Het is er de tijd voor 😊.

Ben je nieuwsgierig, maar heb je nog geen exemplaar van het Paardenkrachtspel, download het dan hier.